Inderøyningen

2014 var et godt driftsår for Inderøyningen. Redaksjonelt har avisa vært preget av lokale reportasjesaker fra alle deler av Inderøy kommune. Redaksjonen fikk ikke endret sine rammevilkår i løpet av året. Det var også i fjor relativt enkelt å hyre frilansere til oppdrag. Som nevnt i tidligere redaksjonelle rapporter er det ikke lett selv å vurdere eget omdømme, men tilbakemeldinger tyder på at både lesere og annonsører er fornøyde med avisen.

Lokalavisa Verran- Namdalseid

Snåsningen

Snåsningen – en stødig 20-åring! 2013 ga store forandringer for Snåsningen, da alle ansatte i bedriften ble skiftet ut med nye medarbeidere. Det gjorde blant annet at vi knyttet oss tettere opp mot avissøster Lokalavisa Verran-Namdalseid og eierselskapet Trønder-Avisa ved å ansette en felles markedskonsulent. I 2014 har vi funnet vår form. Satsingene vi startet i 2013 har blitt videreført og teknikken er blitt finslipt. Vi har drevet mer kostnadseffektivt enn i fjor samtidig som vi har fått stadig nye abonnenter. I likhet med andre aviser har vi merket at annonsesalget gikk treigere i 2014, men på grunn av godt arbeid har vi klart å holde inntektene over budsjett, slik at 2014 endte med et solid driftsoverskudd som - når denne rapporten skrives før årsregnskap er klart - ser ut til å gi en driftsmargin på omtrent ti prosent.

Steinkjer-Avisa

Steinkjer-Avisa feiret i 2014 30 års jubileum. Vi markerte dette med en større abonnementskampanje som resulterte i nok en opplagsøkning. Rent konkret besto dette av en gavedryss-kampanje der vi hver måned trakk ut abonnenter som ble påspandert en husvask hver måned, i tillegg til at vi trakk ut abonnenter som ble beæret med en hjemme-hos-konsert med Steinkjer-Avisas egen blues- & poesi-duo. Steinkjer-Avisa sto også bak tre konserter med flere artister på ulike arenaer i Steinkjer, der høydepunktet var torgkonsert med 2000 publikummere. På tampen av året lanserte Steinkjer-Avisa ny nettside. Redaksjonelt fortsatte S-A med fokus på byutvikling, bymiljø, bomiljø og barn og unge, der de unge laget egne to-siders reportasjer fra samtlige barneskoler i kommunen.

Trønder-Avisa

2014 var året hvor Trønder-Avisa ble satt på prøve på flere kanter. Brannen i Flatanger i januar og Petter Northugs promillekjøring i mai er to eksempler på utfordringer vi selv mener vi taklet godt gjennom året. 2014 var også året hvor vi for alvor startet satsingen på levende bilder. Vi lærte oss hvordan vi kan gå live både fra felt og fra studio, og hvem trodde vel i 2013 at Trønder-Avisa skulle være i stand til å lage fullverdige direktesendinger fra #breddefotball-kamper med bare tre personer i produksjonen?