Mediehuset iTromsø har vært preget av to ting i 2014: Sjefredaktør og administrerende direktør Jørn-Christian Skoglunds sykdom og død og den digitale utviklingen.
Skoglund satte 8. oktober 2013 i gang et digitalt prosjekt med slagord «digitalt først». I det lå en tankegang om at redaksjonelle saker skulle publiseres kontinuerlig på de digitale plattformer, uavhengig av den gamle tankegangen om deadline og fokus på papiravisa. Papiravisa skulle bli en konsekvens av det digitale. Også salgsmessig i forhold til annonser ble digitale annonser satt i høysetet, og konsekvensen av denne satsingen er at antall digitale annonsekroner har økt fra 3,9 millioner kroner i 2013 til 8,6 millioner kroner i 2014. Antall digitale brukere har også økt med 21 prosent fra 2013 til 2014.
2014 var en meget god begynnelse på å gjøre iTromsø til et rent digitalt mediehus i fremtiden. De ansatte har vært meget positiv til utviklingen. Selv om det har vært svært utfordrende for mange å gå fra en arbeidsdag hvor hovedfokuset har ligget på papirutgaven til å bli digitale medarbeidere med alt det medfører av omstillinger, har samtlige ansatte etter hvert sett nødvendigheten av å gjøre disse endringene. Og de ansatte har også fått inspirasjon av de gode resultatene som er oppnådd både i forhold til inntjening og leseroppslutning i 2014.
Strategien «Digital først» har nemlig gjort iTromsø størst digitalt i Tromsø by. To meningsmålinger fra Norfakta høsten 2014 viser at iTromsø passerte både Nordlys og VG, først på antall ukentlige brukere, deretter på daglige brukere. Det er første gang siden 1947 at iTromsø kan skilte med tall som er større enn hovedkonkurrenten Nordlys, og det gir håp om en digital fremtid med Mediehuset iTromsø i førersetet lokalt i Tromsø.

MOBIL FØRST: iTromsøs to medarbeidere Lena Verås Eriksen og Marte Gilstad som begge jobber med å utvikle mobiljournalistikken i 2015.
Det digitale prosjektet har gitt et superlokalt fokus der bruk av sosiale medier har vært et av de viktigste virkemidlene for å få mange lesere til de redaksjonelle sakene. iTromsø har pr. i dag en prosjektstilling på ett år som hovedsakelig jobber for å skape forståelse for den betydningen bruk av sosiale media har og hvordan sosiale media kan brukes for å skape trafikk og dermed lesere til våre digitale plattformer. Det er slutt på den tiden at journalistene skrev sine saker, leverte de til desken og ventet til neste dag før de så resultatet på trykk. I iTromsø publiseres sakene straks de er ferdig skrevet fra journalistens hånd. Det er så en del av journalistens jobb selv å markedsføre saken på sosiale media for å få flest mulig lesere. Papirutgaven blir så en konsekvens av det som har vært publisert digitalt dagen før.
Også mobiltrafikken har økt kolossalt. På ukentlige brukere er økningen på 109 prosent fra 2013 til 2014.
Ettersom mobil er den plattformen hvor det vil være størst trafikk i årene som kommer, har iTromsø endret slagord til «Mobil først» i 2015.