Dagliglivet i Levanger-Avisas redaksjon er ikke preget av de store avsløringer.
Vi har ambisjon om å ta pulsen på Levanger, holde tak i saker som skaper debatt og være en korreksjon når de folkevalgte er på kollisjonskurs med sine innbyggere.
Vi har en aktiv leserdebatt i våre spalter. Det er viktig for oss, og desto gledeligere når vi får det bekreftet. La meg peke på noen saker der lokalavisa har satt dagsorden i lokalpolitikken og som sterkt har engasjert våre lesere.
Dagsverket har vært et arbeids- og aktivitetstilbud for rusmisbrukere i Levanger. Da brukerne ble fratatt godtgjørelsen i 2014 endret tilbudet seg dramatisk, og det var i realiteten uvirksomt gjennom hele året. Vi har fortalt om konsekvensene av kommunale innsparinger, hva det har betydd for brukerne av tilbudet, har stilt kritiske spørsmål ved saksbehandling og etterlyst det nye tilbudet som skulle erstatte Dagsverket. Saken har skapt et stort engasjement på mange plan i Levanger.

Trehusbyen Levanger er av statlige myndigheter fredet som kulturmiljø, den mest omfattende fredning av sin art i landet. Hva som skal gjøres for å utnytte fredningen skaper mye debatt i lokalsamfunnet. Riksantikvarens tilbud om støtte gjennom flere år til kommuner som oppretter stilling som byantikvar var enkeltsaken som ble mest diskutert gjennom 2015. Lokalavisa ble den viktigste arena for synspunkter og debatt.

Vi har vært kritisk, men konstruktiv, også på andre debatter i den kommunalpolitiske sfæren. Leserbrev og andre leserreaksjoner bekrefter at innbyggerne i Levanger ser på lokalavisa som en viktig og nødvendig aktør når det blåser. Men lokalavisa skal også begeistre og fortelle om det positive som skjer. Mye kunne vært nevnt, men vår artikkelserie om «det gode liv», der hverdagsmennesker blant oss fortalte oss om hva som var viktig for dem, var saker med stor leserappell.

Det er også verdt å nevne vår fotballsatsing som nådde nye høyder i 2015, ved Levanger Fotballklubbs opprykk til 1. divisjon. Gjennom avtale med LFK Media, en tjeneste i fotballklubbens regi satt sammen av ildsjeler som jobber med nett, video, foto m.m. fra klubbens kamper, streamet vi alle kampene fra juli og ut sesongen i oktober. Interessen var sterkt økende etter hvert som klubben nærmet seg opprykk. Selve finalen, i kampen mot Nardo 25. oktober, hadde vi en direktesending over 2,5 timer som involverte mer enn 15 personer bak og foran kamera. En flerkameraproduksjon av meget høy kvalitet, med stor oppslutning fra avisas lesere og seere. Fotballdekningen denne lørdagen i oktober ga oss nærmere 25 000 sidevisninger på våre nettsider. Det var 2500 publikum på Moan fotballstadion. Mer enn det dobbelte fulgte kampen på web-TV via våre nettsider. Et godt eksempel på hva det er mulig å oppnå med ildsjeler, pågangsmot og små økonomiske midler.
